NOUTĂȚI

Pictura murală „Visul Olimpic”, de pe o clădire din centrul Capitalei, care a fost parțial acoperită cu vopsea, a fost restaurată

Compus de Redacția STAR

Pictura murală „Visul Olimpic”, de pe o clădire din centrul Capitalei, care a fost parțial acoperită cu vopsea, a fost restaurată. Cheltuielile au fost suportate din bugetul municipal.

La două săptămâni după ce pictura murală „Visul Olimpic” de pe strada Izmail din Capitală a fost parțial acoperită, aceasta a fost restaurată la forma sa inițială. Amintim că, la acel moment, deasupra muralului a fost afișat un banner publicitar, fapt care a stârnit nemulțumirea oamenilor.

Locuitorii Chișinăului spun că orașul arată acum mai colorat, iar încercarea de a distruge pictura murală nu a fost deloc inspirată.

,,Așa mai frumos, așa și trebuie să fie. Dacă s-o programat așa, trebuie să lese. Dar totuși, cei care n-a făcut lucru frumos, trebuie pedepsiți, ca să știe și cei alți cum se comporte’’.

,,Da îmi place foarte mult, apreciez foarte mult picturile aceste murale în Chișinău. Ei dau un stil aparte, o frumusețea aparte, autohtona aș spune. Și chiar reprezentare foarte bună jocurilor olimpice, sporturile noastre naționale. Adică sânt foarte multe clădiri libere, nu înțeleg de ce chiar peste pictura aceasta se pune banerul. E foarte prostesc din părerea mea’’.

,,Totul în jur este gri, iar orice culoare, orice schimbare, absolut orice – este ceva, în comparație cu această monotonie în care trăim, și reprezintă un mare avantaj’’.

Pictura murală „Visul olimpic” a fost pictată pe clădirea de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 8, înaintea Jocurilor Olimpice, în semn de susținere a sportivilor moldoveni. La sfârșitul lunii septembrie, pictura a fost vopsită parțial. Atunci, poliția și autoritățile locale au reușit să oprească muncitorii înainte ca pictura să fie complet zugrăvită. A doua zi, deasupra desenului a apărut un panou publicitar imens. Comitetul Național Olimpic a calificat incidentul drept vandalism și a trimis o scrisoare autorităților, solicitând restaurarea picturii murale.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției Capitalei, Natalia Stati, cazul este în curs de investigare. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu