NOUTĂȚI

Comisia pentru Situații Excepționale a alocat 9 milioane de lei pentru reparația drumurilor din raionul Telenești, distruse de intemperii

Compus de Redacția STAR

Aproape 9 milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru reparația și restabilirea drumurilor publice din 9 localități din raionul Telenești, afectate de ploile torențiale cu grindină, din această vară. Decizia a fost aprobată miercuri în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, de mijloace financiare vor beneficia consiliile satelor Chiștelnița, Crăsnășeni, Ciulucani, Nucăreni, Scorțeni, Coropceni și consiliile comunale din Suhuluceni, Ghiliceni și Tîrșiței.

Alte 388,99 mii de lei vor fi alocate pentru reparația acoperișului blocului locativ cu 5 nivele din satul Țaul, iar 106,6 mii de lei – pentru reparația acoperișurilor a 14 case din regiune afectate de intemperii.

Membrii CSE au mai decis alocarea a 1,3 milioane de lei pentru reparația sălii sportive a Liceului „Alecu Russo” din Orhei, avariată în urma vijeliei produse pe 11 iunie 2024. Intemperia a distrus și acoperișul căminului pentru elevi a școalii Profesionale din Orhei. Pentru repararea acestuia, CSE va aloca aproape 1,8 milioane de lei. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu