NOUTĂȚI

Marina Tauber, omul de încredere al lui Ilan Șor, oferă explicații activiștilor Blocului Victorie privind remunerarea cu banii Kremlinului 

Compus de Redacția STAR

Marina Tauber, omul de încredere al lui Ilan Șor care este principalul instrument al Kremlinului în destabilizarea Chișinăului, oferă explicații activiștilor Blocului Victorie care sunt nemulțumiți că nu au fost remunerați financiar mai multe luni, așa cum li s-a promis anterior. Cel puțin asta reiese dintr-o înregistrare video făcută publică de jurnaliștii de la ,,Deschide.md” și în timpul căreia deputata dă asigurări că banii vor fi transferați din Rusia.

„Eu reiterez. Va fi dublat, adică va fi achitat din nou, incluzând lunile din campanie. Ceea ce aveți în vedere, sunt încă câteva regiuni care nu au reușit să meargă la Moscova, iar lor, la fel, le vor fi transferați banii pe card. Faptul că oamenilor li s-au transmis (n.r.-banii), dar din anumite motive nu au ajuns, am rugat ca toți conducătorii să facă o inventariere și să transmită (n.r. -informația) Departamentului de Monitorizare. Ne vom gândi ce să facem”.

Potrivit jurnaliștilor de la ,,Deschide.md”, discuțiile dintre Marina Tauber și activiștii Blocului Victorie au avut loc în luna august, iar la un moment dat în discuție a intervenit Oleg Suslov, fost vicepretor al sectorului Ciocana din Chișinău, care a afirmat că membrii Șansă, formațiune parte a blocului, urmează să ridice banii pentru câteva luni, dar a fost contrazis de parlamentară.

,,- Eu mă refer la faptul că colegii noștri care au fost în partidul Șansă, ei vor primi câte o mie pentru mai, iunie…
-Nu, ei nu vor primi. Dumneavoastră Oleg nu auziți. Toți activiștii au primit bani până în luna martie. Iar pentru lunile aprilie, mai, iunie și iulie nu sunt prevăzute remunerări. Este prevăzută în acest moment remunerarea tuturor pentru august- avans”.


Potrivit structurilor de drept, cel puțin 130.000 de alegători au primit bani de la Blocul Victorie condus de oligarhul fugar Ilan Șor care este și liderul unei grupări criminale, pentru a vota împotrivă la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, dar și pentru un candidat stabilit la alegerile prezidențiale. Doar în luna septembrie au fost stabilite transferuri din Federația Rusă de peste 15 milioane de dolari. Ilan Șor a recunoscut plățile. Oligarhul fugar este liderul Blocului Victorie în componența căruia sunt formațiunile Șansă, Renaștere, Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei și Victorie. Acesta se ascunde din luna februarie de justiția de la Chișinău la Moscova. În luna aprilie 2023, Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară. El neagă acuzațiile. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu