NOUTĂȚI

Persoanele care nu au obținut permisul de conducere în termen de un an de la începerea cursurilor nu vor mai fi obligate să repete orele de teorie

Compus de Redacția STAR

Veste bună pentru viitorii șoferi. Cei care nu au reușit să obțină permisul de conducere în termen de 12 luni de la începerea cursurilor nu vor mai fi obligați să repete orele de teorie. Aceștia vor trebui să urmeze doar lecțiile practice. Noile modificări, propuse de Ministerul Afacerilor Interne, au fost aprobate miercuri de Guvern.

,,Persoanele care au absolvit cursurile de pregătire a conducătorilor auto și nu au reușit în decursul a 12 luni de zile să obțină permisul de conducere. În prevederile actuale este necesar de a relua acel curs în volum deplin și partea teoretică și partea practică. În noile prevederi persoana respectivă va urma niște ore suplimentare de cursuri practice și astfel vor fi admiși la examenele de obținere a permisului de conducere’’,  a spus Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne.

O altă modificare ține de simplificarea procedurii de obținere a permiselor de conducere pentru anumite categorii de vehicule.

,,Facilităm obținerea permiselor de conducere pentru autovehiculele de sub categoria 1A, motociclete ușoare. Persoanele care dețin un permis de conducere valabil, de exemplu categoria mai mult de 2 ani de zile, după urmarea unor cursuri practice va beneficia din oficiu de dreptul de a conduce de mijloacele de sub categoria A1. La fel facilităm obținerea din oficiu a categorii AM, moped. Ne dorim să responsabilizăm conducătorii auto’’.

Proiectul urmează să intre în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu