NOUTĂȚI

Partidul Nostru are un deputat în Parlament. Victoria Cazacu, exclusă din PAS, a anunțat că aderă la această formațiune

Compus de Redacția STAR

Formațiunea politică extraparlamentară „Partidul Nostru” s-a ales cu un deputat în Parlament. Parlamentara Victoria Cazacu, care a fost exclusă din partidul de guvernare în primăvara acestui an din cauza scandalului de corupție în care a fost implicată fiica sa, angajată atunci la Serviciul Vamal, a anunțat că aderă la Partidul Nostru. În timp ce liderul formațiunii, Renato Usatîi, susține că aceasta va deveni vocea partidului în Parlament, reprezentanții PAS afirmă că „azi se reconfirmă că decizia de a o exclude a fost una corectă.”

,,Regret momentele prin care am fost nevoiți să trecem astă primăvară, familia noastră a devenit ținta atacurilor din diferite, am simțit pe propria piele ce înseamnă justiția televizată care este ca și în bancul fata popei”.

Așa Victoria Cazacu și-a început discursul prin care a anunțat că se alătură Partidului Nostru condus de Renato Usatîi.

,,Astăzi anunț că ader la Partidul Nostru pentru a deveni vocea tuturor inițiativelor legislative ale echipei acestei formațiuni’’.

Liderul Partidului Nostru afirmă că aceasta va deveni vocea formațiunii în Legislativ.

,,Noi astăzi avem nevoie de o voce puternică, o voce puternică în Parlamentul Republicii Moldova ca pentru toate inițiativele asupra la care am muncit cu colegii din partid care au fost discutate la întrevederi cu mii și zeci de mii de cetățeni în țară să le dăm un start”.

Într-o reacție oferită pentru ONE TV, reprezentanții partidului de la guvernare au subliniat că ,,Victoria Cazacu a fost dată afară din partid în luna aprilie pentru comportament incompatibil cu valorile PAS. Azi se reconfirmă că decizia de a o exclude a fost una corectă”.

În luna aprilie a acestui an, ofițerii CNA și procurorii au anunțat că au deconspirat o schemă de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău, care ar fi vizat șapte angajați vamali care ar fi pretins sistematic mită de la pasageri pentru introducerea și scoaterea ilegală de bunuri din Republica Moldova. Printre suspecți s-a numărat și Diana Cazacu, fiica Victoriei Cazacu, care a negat acuzațiile. Ulterior, președintele Parlamentului și liderul PAS, Igor Grosu, i-a cerut public colegei sale să își depună mandatul de deputată, iar peste câteva zile, Victoria Cazacu, care între timp a fost dată afară din partid, a spus că va rămâne în Parlament în calitate de deputată neafiliată. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu