NOUTĂȚI

Noi percheziții. Reprezentanții blocului „Victorie”, afiliat lui Ilan Șor, ar fi cumpărat voturile alegătorilor cu 2 mii de lei

Compus de Redacția STAR

Mascații CNA și procurorii din Bălți au descins marți în sediul blocului „Victorie” din oraș și la domiciliile unor persoane afiliate penalului fugar Ilan Șor, într-un dosar de corupere electorală și finanțare ilegală a partidelor.

Potrivit CNA, persoanele vizate ar fi întocmit liste, ar fi centralizat informații și ar fi transmis date personale unor terți și instituțiilor financiare din afara țării pentru a obține plăți ilegale în schimbul votului. Aceste acțiuni au fost întreprinse pentru a corupe alegătorii la referendumul și scrutinul din 20 octombrie.

,,- Eu mai pe scurt dau lista și îi dau lui
– Aha. Și el face comanda de bani la Moscova și Moscova îi trimite bani’’.


Astfel, oamenii lui Șor vorbesc despre anumite liste, bani și menționează numele fugarului, iar alegătorilor li s-ar oferi 2000 de lei pentru fiecare vot în favoarea unui anumit candidat.

„- Nu faceți nimic, nu mergeți nicăieri, nu faceți campanie. Doar vă notăm numele, prenumele, numărul de telefon și predăm listele la birou. Veți primi un apel, vi se face o programare, când trebuie să veniți și să semnați un contract, dar luați-vă pașaportul.
Pentru orice eventualitate. Vă luați pașaportul și ei vă fac un contract prin care confirmați că veți vota pentru partidul Șor, și vi se spune când veți primi cei 2000 de lei.’’

De la persoanele percheziționate și de la sediul formațiunii au fost ridicate mai multe probe, precum telefoane mobile, bani și ciorne.

În ultimele luni, ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au descins la mai multe adrese din țară, vizând activiști, simpatizanți și funcționari publici susținuți de fugarul Ilan Șor, în cadrul unor dosare de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a partidelor politice. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu