NOUTĂȚI

Trei persoane învinuite în dosarul corupției de la Primăria Orhei au fost plasate în arest la domiciliu, iar una în arest preventiv

Compus de Redacția STAR

Trei persoane dintre cele patru reținute în dosarul corupției de la Primăria Orhei au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar o altă persoană va petrece 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată în data de 13 octombrie de către magistrații de la Judecătoria Chișinău.

Cei patru sunt învinuiți într-un dosar de corupere pasivă și finanțare ilegală a unei formațiuni politice afiliată fugarului penal Ilan Șor. În total, 18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul orașului Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați vineri de către ofițerii CNA într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.

Potrivit oamenilor legii, mai multe persoane cu funcție publică ar fi acceptat și primit sistematic bani de la membrii unui grup criminal organizat, finanțat de fugarul Ilan Șor care acționau în interesele unei formațiuni politice. Totodată, aceștia ar fi acceptat și primit remunerații ilicite pentru a susține formațiuni și persoane politice, pentru a participa în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu