NOUTĂȚI

Cetățenii și oficialii i-au urat „La Mulți Ani” Capitalei Republicii Moldova. Chișinăul împlinește 588 de ani

Compus de Redacția STAR

Drumuri reparate, mai multe terenuri de joacă, spații verzi și majorarea investițiilor în infrastructura orașului, sunt schimbările pe care și le doresc mai mulți locuitori ai Capitalei. De Hramul orașului, cetățenii i-au urat „La mulți ani” Chișinăului și au venit cu câteva sugestii pentru autoritățile locale.

,,Să fie întotdeauna frumos, să fie pace. Multe întrebări sunt. Iată pe 31 august încă nu e reparat, deja un an de când nu e făcut până la capăt’’.

,,Nici ploșeadca pentru copii, nici pentru bătrâni. Uitați-vă ce se face. Acum construcții se fac pentru business’’.

,,Sunt foarte mulți copaci vechi, care vizual strică imaginea orașului. Eu sunt de părere că ar trebui schimbați, înlocuiți cu ceva frumos. Deja atâția plopi, atâta puf prin oraș, e prea urât’’.

,,Să avem mai multe investiții, ceea ce ar adăuga locuri de muncă adiționale, lumea să nu plece, să se întoarcă înapoi acasă, să investească aici pe loc’’.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a felicitat locuitorii Chișinăului și oaspeții capitalei și i-a îndemnat să participe la evenimentele desfășurate în Piața Marii Adunări Naționale.

,,Împreună cu dumneavoastră, împreună cu toți cei cărora le este drag municipiul Chișinău facem ca lucrurile să se schimbe în fiecare zi. Lucrurile să devină așa cum ne propunem noi cu dumneavoastră să le vedem: mai confortabile, mai moderne pentru toate vârstele de la cei mici până la cei adulți Vă doresc în această zi frumoasă, multă sănătate, succes și bunăstare în fiecare casă’’.

Mai mulți politicieni și oficiali s-au întrecut în cadrul unui adevărat maraton al felicitărilor.

,,În complexitatea sa și cu toate contrastele sale, cu toții iubim Chișinăul și vrem ca el să devină o capitală europeană! Le mulțumesc tuturor celor care au grijă ca orașul nostru să fie mai curat, mai frumos, mai prietenos. La mulți ani tuturor celor pentru care Chișinău înseamnă acasă’’, a subliniat președintele țării, Maia Sandu.

,,La Mulți Ani, Chișinău! La Mulți Ani, dragi chișinăuieni! La mulți ani și pentru locuitorii altor peste 140 de localități din țară care își sărbătoresc hramul. Împreună, sat cu sat, oraș cu oraș, să construim o Moldovă europeană’’, a remarcat președintele Parlamentului, Igor Grosu.
,,La mulți ani tuturor celor care își iubesc și respectă comunitățile!
Împreună, putem face din fiecare localitate un loc mai bun, iar din Chișinău o adevărată capitală europeană, într-o Moldovă Europeană. La mulți ani!’’
, a scris Dorin Recean pe rețelele sociale.

Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, susține că a reușit să îndrăgească Chișinăul și îl consideră o bijuterie culturală, având multe în comun cu alte capitale europene. Oficialul a mărturisit că, datorită ospitalității și căldurii emanate de chișinăuieni, se simte aici ca acasă.

,,Este situat pe 7 coline, la fel ca Roma, iar după suprafață e mai mare decât Parisul. Vă doresc tuturor sănătate, fericire și succes în tot ceea ce îîntreprindeți. Hramul orașului să vă aducă pace, lumină și bucurii în casele și în inimile voastre. La mulți ani Chișinău!’’

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu