NOUTĂȚI

Un fost director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naţionale, a fost condamnat la șapte ani de pușcărie 

Compus de Redacția STAR

Un fost director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale a fost condamnat la șapte ani de închisoare fiind învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și corupere pasivă. Acesta ar fi primit mită de 200 000 de euro de la administratorul unei companii căruia i-a promis că îi va da în folosință un teren ce aparținea Centrului sportiv cu intenția de a-l trece ulterior din proprietate publică în proprietate privată.

Potrivit acuzării, contractul de societate civilă a fost semnat și parafat de trei persoane, inclusiv condamnatul și un fost ministru al Tineretului și Sportului, apoi a fost înregistrat la Oficiul Cadastral Teritorial. După semnarea contractului, statul a fost prejudiciat cu 95.347 lei prin demolarea parțială a unei construcții și transferul terenului din proprietatea statului în cea privată, cu o valoare de piață de 400.000 de euro.

Ulterior, instanța a anulat contractul și terenul a fost returnat statului.

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani a dictat joi 7 ani de închisoare pentru fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale, o amendă de până la 160.000 lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la zece ani. De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului aplicat pe mai multe bunuri ale condamnatului, astfel încât prejudiciul să fie recuperat.

Fostul ministru al tineretului si sportului, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, a scăpat de pedeapsă, deoarece s-a împlinit termenul de prescripție, iar procesul penal a fost încetat, fiind examinată doar acțiunea civilă formulată de Centrul Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale. Cauza a fost judecată din iulie 2023 până în octombrie 2024, iar persoanele vizate nu și-au recunoscut vina. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu