NOUTĂȚI

Carnea congelată din Moldova va fi exportată în premieră în țările Uniunii Europene. Prima tranșă a fost expediată pe 8 octombrie în Franța

Compus de Redacția STAR

Carnea congelată din Republica Moldova va fi exportată în premieră în țările Uniunii Europene, iar prima tranșă a fost expediată pe 8 octombrie, conform unui anunț al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Dumitrița Cojocaru, directorul executiv al companiei care a realizat exportul, a precizat că este vorba despre un lot de 20 de tone de carne de pui congelată, care va ajunge în Franța.

Cojocaru a subliniat că, pentru a exporta carne în UE, compania trebuie să respecte numeroase reguli, de la sănătatea păsărilor până la ambalarea și etichetarea produselor.

,,Aici vorbim despre muncă continuă de vreo 7 ani. În primul rând trebuie să te aliniezi la standardele Europene la ceea ce ține de bunăstarea păsărilor și condițiile de siguranță alimentară. E o colaborare între serviciul veterinar și agenți economici, pentru că doar agentul economic nu poate obține rezultatul acesta’’.


Cojocaru a menționat că un alt lot similar va fi expediat în Olanda vineri, pe 11 octombrie. În aprilie 2024, Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta carne de pasăre congelată și refrigerată în UE. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu