NOUTĂȚI

Tot mai mulți susținători ai partidelor afiliate fugarului Ilan Șor susțin că au devenit victimele unei scheme frauduloase

Compus de Redacția STAR

Tot mai mulți susținători ai partidelor afiliate fugarului penal Ilan Șor, denunță la poliție faptul că au devenit victimele unei scheme frauduloase după ce s-au ales cu carduri MIR de la o bancă din Rusia. Aceștia au fost anunțați că sunt obligați să ramburseze datorii către banca rusă Promsveazbank. Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros susține că au fost înregistrate mai multe apeluri prin serviciul unic de urgență 112, în care cetățenii spun cum au fost atrași în această schemă criminală.

,,Noi am înregistrat foarte multe apeluri la 112 prin care cetățenii Republicii Moldova denunță astfel de cazuri și denunță circumstanțele în care au fost atrași în această schemă criminală și depun depoziții foarte clare cine l-a atras, prin ce metode. Au probe video, screenshot și noi investigăm foarte atent fiecare caz. Pe fiecare caz sunt inițiate anchete și fiecare caz se cercetează în corespundere cu legislația în vigoare”.

Ministrul afacerilor interne face apel către cetățenii care au fost atrași în această schemă frauduloasă să anunțe poliția.

,,Eu o să încurajez toate persoanele ca să facă aceaste denunțuri să comunice organelor abilitate despre schemele care au fost atrase să denunțe numele, prenumele sau circumstanțele în care au fost atrași în aceste scheme infracționale. Dacă vor avea o colaborare bună cu poliția, evident acestea sunt niște circumstanțe care, noi putem să aplicăm măsuri mai legere”.

Recent, jurnaliștii de la deschide.md au scris că susținătorii blocului „Victorie”, format din partide afiliate fugarului Ilan Șor, s-au pomenit cu datorii pe care urmează să le achite băncii ruse Promsveazbank. Potrivit mesajelor primite de redacția deschide.md, aceștia au fost informați că, începând cu 1 noiembrie, trebuie să ramburseze un credit obținut anterior.

Promsveazbank, aflată sub sancțiuni internaționale, este utilizată de gruparea „ȘOR” și așa-zisa organizație „Eurasia”, în spatele căreia se află serviciile speciale ruse, pentru a crea cardurile MIR care sunt eliberate masiv cetățenilor Republicii Moldova cu scopul de a-i corupe. Astfel, oamenii primesc lunar sume de bani în calitate de „ajutor”. În realitate, gruparea „ȘOR” cere în schimb ca oamenii să participe la diverse acțiuni de protest, precum și să voteze împotriva referendumului privind integrarea în UE, dar și să susțină candidații lui Șor la alegerile prezidențiale. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu