NOUTĂȚI

Peste 15 mii de cadouri electorale cu dulciuri expirate urmau să ajungă la mai multe familii din țară

Compus de Redacția STAR

Peste 15 mii de cadouri electorale cu dulciuri expirate urmau să ajungă la mai multe familii din țară. Informația a ajuns însă la poliție până ca acestea să fie împărțite. Cadourile electorale au fost descoperite de oamenii legii într-un depozit din Durlești.

În total, este vorba despre 17 242 de rulade cu termenul de valabilitate expirat, puse în peste 15 mii de cutii. Poliția anunță că dulciurile urmau să fie distribuite cetățenilor de reprezentanții unei grupări criminale, iar din imaginile publicate de oamenii legii, se observă că pe cutii este imprimată emblema blocului Victorie, controlat de fugarul Ilan Șor.

Poliția a pornit o cauză penală în contextul în care cadourile erau pregătite pentru coruperea electorală a cetățenilor.

Săptămâna trecută, autoritățile au desfășurat percheziții în toată țara, într-un dosar privind finanțarea ilegală a partidelor politice, grupurilor de inițiativă și concurenților electorali. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că peste 130.000 de cetățeni, care au primit transferuri de bani din Rusia, sunt în vizorul poliției. Valoarea totală a transferurilor din luna septembrie a depășit 15 milioane de dolari, bani destinați coruperii alegătorilor. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu