NOUTĂȚI

Vitalie Micov este noul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Candidatura a fost susținută de Guvern

Compus de Redacția STAR

Funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale va fi preluată de Vitalie Micov. O decizie în acest sens a fost votată, miercuri la Guvern, iar decretul de numire a acestuia urmează să fie semnat de șefa statului, Maia Sandu. La rândul său ministrului Apărării, Anatolii Nosatîi, dă asigurării că Vitalie Micov are pregătirea necesară pentru a deține această funcție.

Vitalie Micov a fost, din anul 2019, primul ataşat militar al Republicii Moldova în SUA și Canada, iar ulterior a fost comandant militar superior al contingentului de pacificatori ai Republicii Moldova pe Nistru.

,,Domnul Micov are cunoștințele și experiența necesară pentru a planifica și a implementa reformele necesare în Armata Națională pentru asigurarea și transformarea instituției de apărare pentru asigurarea păcii și promovarea valorilor democratice în țară’’, a spus Anatolii Nosatîi.

În luna septembrie, cabinetul de miniștri a votat demiterea șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, iar ulterior președintele a semnat și decretul privind destituirea acestuia din funcție. Întâmplător sau nu, demiterea lui Eduard Ohladciuc a venit la o săptămână după ce un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a împușcat mortal cu arma din dotare, în timpul executării serviciului la post. Oamenii legii au inițiat în acest caz un proces penal. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu