STARNEWS

Al Pacino s-a destăinuit despre experiențele sale la limită între viață și moarte

Compus de Carolina Digori

Legendarul actor Al Pacino, care va apărea în curând în drama biografică „Maudie: Three Days on the Wings of Madness”, a vorbit despre experiențele sale dificile din timpul pandemiei COVID-19. Într-un interviu pentru podcastul New York Times, Pacino a recunoscut că, în 2020, a fost la un pas de viață și de moarte din cauza complicațiilor cauzate de virus.

Al Pacino, care a devenit tată la vârsta de 83 de ani, a detaliat cum a simțit brusc o scădere severă a stării de sănătate în plină pandemie. „A început ciudat, mă simțeam oarecum neobișnuit”, și-a amintit el. Potrivit acestuia, în curând a făcut febră și a început să se deshidrateze. Pentru a evita complicațiile, el a solicitat ajutor medical. Cu toate acestea, starea s-a deteriorat rapid – Pacino și-a pierdut cunoștința, iar pulsul aproape că i-a dispărut.

„În acel moment nu aveam nicio amintire, absolut nimic – doar un sentiment ciudat”, spune actorul. Când a deschis ochii, în jurul său se aflau medici în costume de protecție, ca și cum ar fi sosit din spațiul cosmic. Potrivit acestuia, echipa de ambulanță a reacționat instantaneu, iar una dintre asistente a spus „S-a întors la noi”.

Când actorul a fost întrebat ce a simțit în timp ce se afla într-o stare limită, Al Pacino a spus că nu a văzut nicio „viziune metafizică” sau lumină, care este adesea descrisă de supraviețuitorii morții clinice. „Nu e nimic acolo”, a spus el. Cu toate acestea, în ciuda lipsei senzațiilor mistice, Pacino a recunoscut că experiența a lăsat o urmă profundă.

„Ca actor, trebuie să spun că este un fel de privilegiu să experimentezi momentul în care mori. Este o experiență extraordinară care îți oferă o înțelegere cu totul nouă a ceea ce înseamnă atunci când nu mai există nimic altceva”, a adăugat actorul cu o notă filosofică inerentă.

Al Pacino nu numai că a supraviețuit unui moment periculos din viața sa, dar continuă să fie activ în film. În decembrie 2024 va avea premiera drama biografică „Modi: Three Days on the Wings of Madness”, în care va interpreta unul dintre rolurile-cheie. În viitorul apropiat, el va putea fi văzut și în noi proiecte: o adaptare a piesei lui Shakespeare „Regele Lear” numită „Lear Rex”, cu Jessica Chastain, și filmul horror „The Ritual”.

Într-un interviu, Pacino a mai precizat că această experiență nu i-a schimbat prioritățile în viață, dar l-a ajutat să se gândească mai profund la natura existenței umane, scrie filmix.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu