NOUTĂȚI

Membrii CEC au decis că în Rusia vor fi deschis două secții de votare, ambele la Moscova, în clădirile Ambasadei Moldovei

Compus de Redacția STAR

Matrița utilizată pentru confecționarea buletinelor de vot pentru referendumul republican constituțional privind aderarea țării la UE și alegerile prezidențiale destinate alegătorilor din Rusia a fost distrusă după ce membrii Comisiei Electorale Centrale au decis că în această țară or fi deschise doar două secții de votare, ambele la Moscova în clădirile Ambasadei Republicii Moldova. Decizia are la bază poziția Ministerului Afacerilor Externe privind imposibilitatea de a deschide cinci secții de votare în Federația Rusă.

,,Prin aceeași hotărâre a Comisiei Electorale Centrale, noi am dispus nimicirea tuturor buletinelor de vot și materialelor electorale care erau destinate acestor trei secții de votare unde nu s-a putut asigura funcționarea lor, adică este vorba de Petersburg, Iaroslva și Surgut. Dacă este vorba de buletine de vot, este vorba de 13.000 de buletine de vot per scrutin dacă sunt două scrutine, este vorba de 26.000, listele electorale, legitimații, deja tot inventarul”, a spus Pavel Postica vicepreședintele CEC.

Luna trecută, CEC a decis să deschidă 234 de secții de votare peste hotarele țării, dintre care în Federația Rusă cinci secții de votare. Mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe a recomandat deschiderea a doar două secții de votare în Rusia. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu