NOUTĂȚI

Situația din Republica Moldova va fi dezbătută săptămâna viitoare în cadrul Parlamentului European

Compus de Redacția STAR

Parcursul european al Republicii Moldova va fi discutat săptămâna viitoare în cadrul Parlamentului European, iar ulterior va fi propusă spre aprobare o rezoluție de susținere a integrării țării noastre în Uniunea Europeană. Despre aceasta a anunțat, vineri în cadrul unei conferințe de presă președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Muresan care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

,,Parlamentul european rămâne un puternic susținător al Republicii Moldova. Și prima dovadă o vom avea chiar săptămâna viitoare cînd în plenul Parlamentului European vom dezbate parcursul european al Republicii Moldova și vom adopta o rezoluție de susținere a integrării europene, o rezoluție în care vom vedea că Parlamentul European își dorește să joace un rol puternic și activ inclusiv în negocierile de aderare la Uniunea Europeană’’.

Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat țării noastre.

,,Suntem conștienți că parcursul european este unul lung și complex, înțelegem că suntem abia la început de cale, dar cel mai important e să știm că nu suntem singuri în acest drum, iar prezența dumneavoastră aici e o dovadă a suportului României, care întotdeauna a fost și este un exemplu în acest sens’’.

Siegfried Mureșan a mai precizat în cadrul discursului său că Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea pregăti de aderare. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu