NOUTĂȚI

Cel puțin 14 oameni și-au pierdut viața în Bosnia și Herțegovina în urma ploilor torențiale și alunecărilor de teren

Compus de Redacția STAR

Cel puțin 14 oameni și-au pierdut viața în Bosnia și Herțegovina în urma ploilor torențiale și alunecărilor de teren din ultimele zile. Mai multe persoane au fost date dispăruți după ce în centrul țării calamitățile naturale au distrus case, drumuri și a surpat mai multe poduri.

A fost afectat în special Jablanica, un oraș cu peste 4.000 de locuitori din centrul țării. De vineri dimineața, localitatea a fost complet izolată, din cauza alunecărilor de teren care au blocat accesul vehiculelor.

O situație similară este și în Kiseljak, la aproximativ 20 de kilometri de Sarajevo, unde mai multe case, maşini şi gospodări sunt sub ape.

„Era în jur de ora 6 dimineața. Este o grozăvie. Apa a intrat în casele oamenilor și a distrus totul. Sunt înspăimântat.”

Pompierii, poliția și serviciile publice au fost mobilizate, însă este nevoie de resurse suplimentare pentru a gestiona situația și a diminua efectele furtunilor și ploilor abundente, a declarat vineri dimineață Protecția Civilă.

Este cea mai gravă inundație care s-a produs în Bosnia după 2014, când peste 20 de persoane au murit în urma ploilor torențiale. 

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu