STARNEWS

Bloggerița din rusia Lerchek și fostul ei soț se confruntă cu noi acuzații. Riscă până la 10 ani de închisoare

Compus de Carolina Digori

Bloggerița Valeria Chekalina (Lerchek) și fostul ei soț Artem Chekalin au fost reținuți după interogatoriu într-un nou dosar penal. Despre aceasta relatează RIA Novosti cu referire la organele de drept.

Împotriva soților Chekalin a fost deschis un nou dosar penal în temeiul articolului „efectuarea de tranzacții privind transferul de valută în conturile nerezidenților cu utilizarea de documente false”. Aceștia riscă până la 10 ani de închisoare. Casa lui Valeria Chekalina a fost percheziționată.

Potrivit anchetei, bloggerii, prin documente false au transferat bani în străinătate în Dubai. este vorba despre banii pentru maratoanelor online organizate de Lerchek.

În total, Chekalina a transferat ilegal în străinătate 251 de milioane de ruble.

Potrivit avocatului Alexander Khaminsky, veniturile foștilor soți ca urmare a divizării afacerii au fost acumulate în conturile persoanelor juridice și ale antreprenorilor individuali. Pentru a nu plăti impozitele integral și a ascunde veniturile reale, Chekaliny a trimis bani în străinătate pe baza unor documente false.

Pentru prima dată, un dosar penal a fost deschis împotriva lui Lerchek și a soțului ei în primăvara anului 2023. Cuplul a fost acuzat de evaziune fiscală în valoare de 311 milioane de ruble și spălare de bani. Chekalinii au rambursat integral datoria.

Al doilea caz a fost deschis în luna august a aceluiași an. Potrivit CI, în aprilie 2021 a legalizat peste 130 de milioane de ruble prin cumpărarea de dolari cu acestea. Astfel, Chekaliny a deghizat legătura banilor cu o sursă de origine criminală. În decembrie, cazul a fost închis. Chekaliny a plătit mai mult de o jumătate de milion de ruble datorate, inclusiv penalități.

În mai 2024, Chekaliny a divorțat. Ei au împărțit proprietatea în două.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu