NOUTĂȚI

Mai mulți candidați pentru funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, susține ministrul Apărării

Compus de Carolina Digori

Ministerul Apărării are mai multe candidaturi pentru funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, după ce Eduard Ohladciuc a fost demis. Ministrul Anatolie Nosatîi a evitat să dea nume, dar a menționat că va fi selectat cel mai bun candidat.

,,Sunt suficiente pentru a lua o decizie corectă în interesul Armatei Naționale în interesul Republicii Moldova. Decizia va fi luată la Guvern și se va propune pentru aprobare comandantului suprem’’.

Anatolie Nosatîi a mai menționat că Ministerul a decis să nu prelungească contractul cu Eduard Ohladciuc, cel care până nu demult a ocupat funcția de șef al Marelui Stat Major, iar decizia este una motivată.

,,Multe se poate de făcut dar sunt diferite abordări, cerințe și așa mai departe. Permanent este loc de mai bine. Reieșind din procesele de reorganizare s-a luat decizia să numim un nou comandant’’.

În luna septembrie, cabinetul de miniștri a votat demiterea șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, iar ulterior președintele a semnat și decretul privind destituirea acestuia din funcție. Întâmplător sau nu, demiterea lui Eduard Ogladciuc a venit la o săptămână după ce un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a împușcat mortal cu arma din dotare, în timpul executării serviciului la post. Oamenii legii au inițiat în acest caz un proces penal.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu