NOUTĂȚI

Pretorul sectorul Rîșcani, prins băut la volan. Alcooltestul a arătat o concentrație de alcool de aproape cinci ori mai mare

Compus de Redacția STAR

Pretorul sectorului Rîșcani, Mihai Furculiță, a fost prins băut la volan. Alcooltestul a arătat o concentrație de alcool în aerul expirat de aproape cinci ori mai mare decât norma admisă de lege, a anunțat ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros. Funcționarul s-a ales cu un dosar penal. Reprezentanții administrației publice locale refuză să comenteze cazul.

„O persoană cu 0,70 miligrame pe aerul expirat. Toate cazurile sunt investigate și noi indiferent de statutul persoanelor toți oamenii sunt egali în fața legii și încurajăm să nu încalce regulamentul circulației rutiere”.

Ministrul Afacerilor Interne a mai menționat că Mihai Furculiță, alături de alte 87 de persoane, a fost depistat beat la volan weekend-ul trecut.

,,Fiecare caz este tratat individual, dar cerințele Codului Contravențional se aplică în mod egal pentru toate persoanele care încalcă acest cod”.

Solicitați de jurnaliștii ,,Info1.md” pentru a comenta cazul, reprezentanții Primăriei Chișinău au refuzat menționând că trebuie ,,să se expună ancheta”. Nu este prima dacă când un funcționar al Primăriei a fost depistat în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului. În luna august, șeful întreprinderii municipale responsabile de gestionarea câinilor fără stăpân din Chișinău, Ruslan Darie, ar fi fost depistat băut la volan de angajații Inspectoratului de Poliție Râșcani. Ruslan Darie este membru al Consiliului Național al Mișcării Alternative Naționale, partidului primarului general Ion Ceban. Atunci, reprezentanții municipalității au declarat că „nu comentează declarațiile politice, iar ceea ce ține de Ruslan Darie – fiecare să răspundă pentru faptele sale”.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu