NOUTĂȚI

Un tren turistic pe traseul Chișinău-Tiraspol a fost lansat cu suportul Uniunii Europene și PNUD

Compus de Redacția STAR

Un tren turistic care pornește din Chișinău cu destinația Tiraspol circulă după o pauză de două decenii. Cursa a fost lansată cu suportul financiar al Uniunii Europene și PNUD.

Potrivit organizatorilor, scopul acestei călătorii este ,,de a demonstra potențialul turistic de pe ambele maluri ale râului Nistru și de a arăta că unirea eforturilor în sectorul turismului poate promova înțelegerea reciprocă și cooperarea între locuitorii de pe ambele maluri”.

Itinerarul turistic include cele mai interesante locații de pe ambele maluri ale râului Nistru. Primul popas este făcut la Cetatea Tighina, restaurată și conservată parțială cu suportul financiar al UE și PNUD. De asemenea, turiștii vizitează și parcul central din Tiraspol.

Este prima excursie de acest gen organizată de Platforma Turism, cu suportul UE și PNUD, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”. Acesta contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu