NOUTĂȚI

ANSA a efectuat o serie de inspecții în 2298 de instituții de învățământ. Au vizat în principal blocurile alimentare și depozitele

Compus de Redacția STAR

Agenția pentru Siguranța Alimentelor a depistat o serie de nereguli în școli și instituții de învățământ preșcolar. Potrivit informațiilor furnizate de agenție, ANSA a efectuat o serie de inspecții planificate între 13 august și 20 septembrie în 2298 de instituții de învățământ, care au vizat în principal blocurile alimentare și depozitele.

Inspectorii au constatat mai multe încălcări, începând cu normele de igienă până la starea încăperilor.

,,În cadrul controalelor s-au constatat o serie de neconformități: desfăşurarea activităţii în spații neautorizate sau neînregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor; nerespectarea cerinţelor generale de igienă; nerespectarea condițiilor de depozitare; depășirea indicilor microbiologici la probele de apă, nerespectarea condițiilor de depozitare; unele spații de producere și depozitare a produselor alimentare sunt învechite și necesită reparație cosmetică sau capitală; utilajul tehnologic și inventarul de lucru din unele blocuri alimentare erau uzate și necesitau a fi schimbate”’, a spus Veronica Grigoriță, inspector principal Direcția Siguranța Produselor Alimentare de Origine Nonanimală, ANSA.

Inspectorii ANSA au mai depistat că personalul nu era pregătit corespunzător. Nu toți angajații cunoșteau normele de igienă necesare în lucrul cu alimentele. Agenția pentru Siguranța Alimentelor a solicitat instituțiilor de învățământ să remedieze neregulile și a anunțat că va efectuate ulterior verificări suplimentare. În total, au fost inspectate 1187 de instituții preșcolare și 1111 școli.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu