LIFESTYLE

Regina Elisabeta a II-a ar fi avut „o formă de cancer osos”, susține Boris Johnson în noua sa carte

Compus de Carolina Digori

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, susține că Regina Elisabeta a II-a a fost diagnosticată cu cancer osos în ultimii ani de viață. Johnson, în vârstă de 60 de ani, a reflectat asupra relației sale cu regretata regină în memoriile sale, „Unleashed”, în care detaliază ultima sa întâlnire cu monarhul la Castelul Balmoral, în septembrie 2022 — cu doar câteva zile înainte ca aceasta să moară.

„Știam de mai bine de un an că avea o formă de cancer osos, iar medicii ei erau îngrijorați că, în orice moment, starea ei ar putea să se deterioreze brusc”, a scris Johnson într-un fragment obținut de Daily Mail.

Înainte de întâlnirea lor, Johnson susține că secretarul privat al Reginei, Edward Young, l-a avertizat că sănătatea acesteia „se înrăutățise considerabil pe parcursul verii”. „Părea palidă și mai cocoșată, și avea vânătăi închise la culoare pe mâini și încheieturi, probabil de la perfuzii sau injecții”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Johnson a remarcat că mintea Reginei era „complet neafectată de boală”, și, pe parcursul conversației lor, ea continua să ofere acele „zâmbete largi, pline de frumusețe, care ridicau moralul”, scrie elle.ro.

Regina a murit la două zile după întâlnirea lor, la vârsta de 96 de ani. Potrivit lui Johnson, ea „știa toată vara că se apropia de sfârșit, dar era hotărâtă să își îndeplinească ultima datorie”, supraveghind „tranziția pașnică și ordonată” a puterii de la el către succesoarea sa, Liz Truss.

Johnson, fost lider al Partidului Conservator, și-a prezentat oficial demisia în timpul acelei întâlniri. El a fost cel de-al 14-lea prim-ministru din cei 70 de ani istorici de domnie ai Reginei Elisabeta. Fostul primar al Londrei a împărtășit și ultimul sfat esențial pe care Regina i l-a oferit.

„Nu are rost să fii amar”, mi-a spus ea, și chiar avea dreptate. Dacă toți din politică – și din viață – ar putea vedea asta la fel de clar cum o făcea ea, lumea ar fi un loc mult, mult mai fericit.”

Palatul Buckingham nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea publicației Page Six. Johnson nu este prima persoană care a afirmat că regretata suverană ar fi fost diagnosticată cu cancer în ultimii săi ani de viață.

Autorul regal Gyles Brandreth a scris despre zvonurile conform cărora Regina ar fi suferit de mielom, o formă rară de cancer al măduvei osoase, în cartea sa din decembrie 2022, „Elizabeth: Un portret intim”.

Acesta a explicat că diagnosticul „ar explica oboseala și pierderea în greutate, precum și problemele de mobilitate” menționate adesea în ultimul an sau doi din viața ei. Totuși, cauza oficială a morții Reginei a fost listată drept „bătrânețe”, iar palatul nu a dezvăluit niciodată alte informații medicale.

După moartea monarhului, fiul său cel mare, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a urcat pe tron.

De atunci, Regele a fost diagnosticat cu un tip de cancer nedezvăluit, pentru care a urmat un tratament cu chimioterapie.

Memoriile lui Boris Johnson, „Unleashed”, vor fi lansate în Marea Britanie pe 10 octombrie și în Statele Unite pe 22 octombrie.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu