LIFESTYLE

Îngrijirea pielii toamna. Care sunt 7 moduri în care toamna aduce schimbări în rutina de îngrijire

Compus de Redacția STAR

După o vară în care te-ai bucurat de soare și relaxare, în care ai intrat în contact cu umiditatea, căldura și aerul condiționat, tenul tău se resimte și, în cele mai multe cazuri, prezintă urme vizibile de pigmentare de la expunerea la soare și deshidratare. Trecerea la temperaturile de toamnă poate avea un impact destul de drastic asupra pielii, vizând modul în care aceasta se prezintă, funcționează și se simte.

Cel mai adesea, în lunile de toamnă, când temperaturile scad și vremea devine mai aspră, bariera pielii este slăbită și factorii nocivi din mediu pot pătrunde în profunzimea dermului cauzând inflamații, sesibilitate și roșeață.

Pentru a face față acestor schimbări, specaliștii în estetică de la PURE Salon recomandă câteva aspecte cheie care te vor ajuta să-ți adaptezi rapid și ușor ritualul de îngrijire pentu sezonul de toamnă:

Curățarea corespunzătoare este cheia

Un principiu de bază pentru a avea o piele curată, fără impurități, este curățarea în fiecare dimineață și seară. Procesul natural de reînnoire a pielii generează la suprafața pielii un strat de celule moarte care necesită să fie îndepărtat înainte de a aplica orice produs de îngrijire a tenului.

Demachiantele sub formă de lapte sau cremă sunt cele mai recomandate în această perioadă, pentru majoritatea tipurilor de ten. Totuși, pentru tenul gras recomandăm aplicarea unui gel sau spumă de curățare cu efect de hidratare. Iar pentru pielea uscată se pot folosi ocazional și balsamuri mai consistente sau uleiuri care vor ajuta la înlocuirea lipidelor pierdute și vor reduce descuamarea.

Foarte important, pentru ten se va folosi doar apă la temperatură potrivită, nici rece si nici prea caldă.

Hidratare eficientă

Expunerea la spațiile interioare încălzite și la vântul aspru pot avea ca rezultat o piele care nu este deloc fericită. În această situație, hidratarea este un ajutor de nădejde. Iar acidul hialuronic este un ingredient cheie. Efectul acestuia poate fi comparat cu transformarea unei stafide în strugure atunci când se mărește conținutul de apă. Folosește un ser cu acid hialuronic, precum Hubislab Hyaluron Complex 65%, dimineața și seara, imediat după curățare, pe tenul ușor umed. Și nu uita să bei cât mai multă apă!

Reconstruiește bariera pielii cu cremă hidratantă

Pentru a favoriza regenerarea și consolidarea barierei pielii care a fost afectată de diverși factori externi, caută produse cosmetice care conțin ceramide și lipide, adesea întâlnite în creme hidratante. Acestea vor preveni pierderea de umiditate a pielii și mențin pielea hidratată. Folosirea unor creme hidratante precum Hubislab Moisture Max Hydro Cream  după aplicarea unui ser cu acid hialuronic crează un strat protector la suprafața pielii și reține apa, fiind extrem de important atunci când temperaturile scad.

În cazul tenului gras sau a celui cu tendință acneică este recomandată utilizarea unor creme hidratante cu textură lejeră (precum Hubislab Moisture Max Hydro Moisturizer) , care să permită pielii să respire pentru a evita excesul de sebum. La polul opus, tenul uscat va avea nevoie de o cremă bogată în uleiuri și nutrienți, mai ales pe timpul nopții.

Exfolierea de toamnă

După ce vara s-a terminat, pielea ar avea nevoie de o exfoliere profundă, care să îndepărteze în mod eficient stratul de celule moarte, astfel încât pielea să poată primi protecție și îngrijire corespunzătoare. Există câteva tipuri de exfoliere care pot fi realizate doar de către specialiști și care sunt extrem de eficiente și noninvazive, precum: microdermoabraziunea , peelingul cu ultrasunete  si peelingul cu acizi AHA

Procesul de exfoliere este recomandat să fie realizat în mod constant, chiar și acasă, însă fără a agresa pielea. Cea mai bună metodă de îngrijire a tenului constă în exfolierea delicată combinată cu produsele de îngrijire care ajută la refacerea și menținerea barierei protectoare.

Începe să folosești retinol

Chiar dacă soarele nu va mai străluci atât de tare și asta ne afectează starea de spirit, este totuși un lucru bun pentru pielea ta. Retinolul (sau vitamina A) sensibilzează pielea față de razele UV, așa că este recomandat să fie aplicat în lunile mai răcoroase și, dacă se aplică vara, obligatoriu se va folosi factor de protecție UV ridicat. Acest ingredient este fantastic pentru modul în care accelezează procesul de reînnoire a celulelor, reglează secreția de sebum și estompează petele pigmentare. Începe să folosești acest ingredient puțin câte puțin, pentru a permite pielii să dezvolte toleranță și include-l zilnic în ritualul de îngrijire, seara.

Aplică SPF pe toată perioada anului

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să aplici SPF doar vara. Razele UV sunt dăunătoare pe toată perioada anului, chiar dacă impactul este diferit de la vară la iarnă, așa că folosirea unei creme cu protecție solară este de nelipsit în ritualul de îngrijire. Sunt recomandate cremele de protecție UV pe bază de minerale pentru textura lejeră, care permite tenului să respire, ingredientele non-toxice și care asigură o bază bună pentru machiaj.

Mănâncă în funcție de sezon

Să ai grijă de aspectul exterior al pielii este foarte recomandat, dar este important să completezi această rutină de îngrijire cu o dietă de sezon bogată în nutrienți. Toamna vine cu o mulțime de recolte și ne putem bucura din plin de produse proaspete și nutritive. Este recomandat să mâncăm cât mai mult dovleac, care conține din plin beta-caroten pentru a ajuta reînnoirea celulelor, funcționarea normală a pielii și stimularea procției de colagen.

Așadar, toamna vine fie că vrem sau nu, important este să fim pregătite.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu