NOUTĂȚI

Telegram va oferi adresele IP și numerele de telefon ale persoanelor care încalcă regulile platformei

Compus de Redacția STAR

Aplicația de mesagerie Telegram va oferi instituțiile competente adresele IP și numerele de telefon ale persoanelor care încalcă regulile platformei și practică activități ilegale. Noile reguli au fost anunțate de șeful aplicației, Pavel Durov, anchetat în Franța pentru că nu a acționat împotriva difuzării de conținut cu caracter infracțional pe aplicația sa de mesagerie criptată.

„Pentru a descuraja și mai mult infractorii în folosirea abuzivă a căutărilor pe Telegram, am actualizat Termenii și Politica de confidențialitate, asigurându-ne că suntem consecvenți în întreaga lume. Am precizat clar că adresele IP și numerele de telefon ale celor care încalcă regulile noastre pot fi dezvăluite autorităților relevante ca răspuns la solicitări legale valide. Aceste măsuri ar trebui să descurajeze criminalii”, a scris fondatorul aplicației.

Pavel Durov a fost reținut pe 24 august pe aeroportul Le Bourget de la periferia Parisului. Miliardarul rus, în vârstă de 39 de ani, fost acuzat de complicitate la facilitarea tranzacțiilor ilegale, deținerea de materiale pornografice, inclusiv cu minori, complicitate la traficul de droguri, fraudă, precum și de refuzul de a furniza autorităților competente informațiile sau documentele necesare la cererea acestora. El a fost eliberat sub supraveghere judiciară contra sumei de 5 milioane de euro. Totuși, pe durata desfășurării anchetei, Durov nu are dreptul să părăsească teritoriul Franței, al cărei cetățean este.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu