NOUTĂȚI

Elevii liceului „Aristotel” nu s-au îmbolnăvit de la mâncare, susțin specialiștii ANSA

Compus de Redacția STAR

Opt elevi de la liceul „Aristotel” din Chișinău rămân spitalizați, iar starea lor de sănătate este medie. Precizările au fost făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății, care au anunțat și rezultatele anchetei epidemiologice în cazul celor peste 60 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, care au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit datelor, în produsele alimentare nu au fost identificate microorganisme patogene care ar putea provoca toxiinfecții alimentare. În cadrul investigațiilor de laborator efectuate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică săptămâna trecută, au fost confirmate șapte probe pozitive la norovirus de tip G2, iar la patru bolnavi a fost confirmată bacteria Escherichia coli.

Responsabilii mai precizează că imediat ce va fi igienizată și dezinfectată, cantina din incinta instituției de învățământ își va relua activitatea.

Pe 18 septembrie, 20 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău au ajuns la spital. ÎN cel moment, autoritățile suspectau intoxicație alimentară. Ulterior, specialiștii au spus că este vorba despre infecție cu norovirus.

Potrivit experților, norovirusul este un agent patogen care, prin transmiterea sa, duce la apariția unor simptome digestive, în special vomă și diaree. Medicii infecționiști afirmă că acesta este extrem de contagios.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu