NOUTĂȚI

Mai multe țări membre ale Consiliului Europei avertizează cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din Moldova

Compus de Redacția STAR

Consiliul Europei se declară îngrijorat de un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 20 octombrie din Republica Moldova şi referendumul privind aderarea ţării la Uniunea Europeană. Este concluzia unei delegații pre-electorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a încheiat o vizită în Republica Moldova în perioada 17-18 septembrie 2024.

,,Dezinformarea, finanţarea ilegală şi presupusa cumpărare de voturi, susţinute de Kremlin, aduc ameninţări grave pentru suveranitatea, securitatea şi integritatea alegerilor din Moldova. Viitoarele alegeri şi referendumul din 20 octombrie ar putea constitui un punct de cotitură în calea consolidării democraţiei şi a instituţiilor”, au estimat reprezentanţii celor 46 de ţări ale organismului însărcinat cu apărarea democraţiei şi drepturilor omului pe continentul european’’.

În luna iunie, SUA, Regatul Unit şi Canada au avertizat cu privire la un ”complot” rus vizând influențarea alegerilor prezidenţiale şi ”suscitarea de manifestaţii” dacă nu va câştiga un candidat pro-rus.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu