NOUTĂȚI

Ireversibilitatea integrării europene a Moldovei este obiectivul principal de politică externă a României

Compus de Redacția STAR

Opțiunile de consolidare a Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova în contextul acțiunilor hibride ale Federației Ruse și al războiului de agresiune dus împotriva Ucrainei au fost discutate joi la Consiliului Suprem de Apărare al Țării din România, conduse de președintele Klaus Iohannis.

„Aceste ameninţări şi riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicații şi pentru România. De aceea, obiectivul principal de politică externă al ţării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea şi asigurarea ireversibilităţii parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor şi a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale din România.

România a reiterat că este susținătorul principal al Republicii Moldova, un furnizor de asistență și soluții concrete, de la gaze la energie electrică, păcură, resurse umane, consultanță și principala voce care promovează agenda europeană a Moldovei. Consiliul Suprem de Apărare a Țării este o autoritate administrativă autonomă din România, află sub controlul Parlamentului, care are atribuții în organizarea și coordonarea unitară a activităților care privesc apărarea țării și siguranța națională.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu