NOUTĂȚI

Alte 100 000 de lei pentru veteranii de etnie bulgară

Compus de Redacția STAR

Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova continuă grija, dar și să ofere suport veteranilor de etnie bulgară. Astfel, în urma proiectului social, lansat acum două luni în orașul Taraclia în colaborare cu Fundația pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din Republica Moldova, alți o sută de veterani din regiune au beneficiat de un suport financiar în valoare de o mie de lei fiecare.

,,Fundația pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din Republica Moldova, împreună cu ARBOM, am organizat, așa cum a promis data trecută, o dată la două luni ajutor financiar 100 000 de la lei la 100 de veterani de război și pensionari. Cred că pentru ei acest ajutor este un plus valoare pentru că au nevoie de susținerea noastră”, a spus Victor Alerguș, președintele Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din Republica Moldova.

Beneficiarii acestui ajutor și-au manifestat recunoștința față de gestul făcut de ARBOM. Acest ajutor este cu atât mai important, cu cât produsele alimentare, dar și serviciile s-au scumpit mult, în ultima perioadă.

,,Atenția oferită veteranilor care au în spate peste 50 de ani de muncă în diferite sfere de activitate în Republica Moldova are o importanță deosebită. Vă doresc vouă, reprezentanților ARBOM, mult succes în continuare și vă mulțumim pentru atenția oferită pensionarilor”, a spus Nicolai Curtev, veteran, președintele Comunității Bulgare, satul Valea Perjei, raionul. Taraclia.

,,Sunt foarte multe persoane, bolnavi care stau la pat, care suferă de cancer și care au mare nevoie de susținere și ajutor. Astfel, la consiliul veteranilor, punem în discuție aceste probleme și încercăm să împărțim rațional acest ajutor oferit”, a spus Ivan Grosu, veteran, Asociația Veteranilor Flotei Maritime „Alexandru Marinescu”.

Conducerea raionului Taraclia, care la fel a ținut să felicite, dar și să adreseze un mesaj de recunoștință pentru cei care și-au dedicat o parte din viața lor ca viitoarea generație să trăiască în pace și în condiții mai bune, a apreciat mult intențiile membrilor ARBOM de a oferi ajutor pentru creșterea calității vieții în comunitățile din regiune.

,,Ne face plăcere să avem o colaborare atât de strânsă cu ARBOM. Membrii acestei Asociații acordă o atenție deosebită etnicilor bulgari din Republica Moldova.Trebuie să încercăm să facem în fel și chip ca toți veteranii să se simtă membri utili și importanți ai societății”, a spus Lazari Dermenji, președintele raionului Taraclia.

,,Așa cum am promis și eu și domnul Plamen Milanov, care este unul dintre partenerii noștri, acum două luni, vom continua organizarea acestor întruniri în susținerea veteranilor din cadrul Uniunii Ofițerilor, veteranilor războiului din Afganistan, veteranilor avariei de la Cernobîl, dar și a veteranilor de marină”, a spus Alexandr Borimecicov, director ARBOM.

Până la sfârșitul lui 2024, ARBOM și-a propus, o dată la două luni, să ofere un ajutor bănesc în sumă de câte o mie de lei pentru 100 de veterani din raionul Taraclia, dar și din alte localități populate de către bulgari basarabeni.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu