FILME

Kathy Bates și-a anunțat retragerea din cinematografie

Compus de Carolina Digori

Kathy Bates, una dintre cele mai faimoase și respectate actrițe de la Hollywood, își încheie cariera în cinematografie. Într-un interviu recent pentru New York Times, actrița în vârstă de 76 de ani, cunoscută pentru rolul său din Titanic, a anunțat că ultimul său proiect va fi o nouă versiune a serialului TV Matlock, în care joacă rolul principal.

În reboot-ul popularului serial din 1987, care îl avea ca protagonist inițial pe avocatul Benjamin Matlock, Kathy Bates va interpreta un personaj care revine la avocatură, folosindu-și experiența și aspectul modest pentru a reuși în cele mai dificile cazuri juridice. Bates a declarat că scenariul și rolul au rezonat profund cu ea și au fost factorul decisiv în decizia sa de a-și încheia cariera.

Kathy Bates a recunoscut că nu se aștepta să aibă o carieră de succes în film când era tânără. I se spunea adesea că nu este suficient de atrăgătoare pentru marea scenă. Cu toate acestea, în 1990, când avea 41 de ani, a obținut rolul lui Annie Wilkes în filmul Misery. Imersiunea ei profundă în rolul femeii psihopatice recluzive i-a adus un Oscar și aprecierea criticilor. Rob Reiner, regizorul filmului, chiar a sfătuit-o pe Bates să lase emoțiile lui Annie în afara studioului.

Kathy Bates se retrage de pe ecran, dar moștenirea ei în cinematografie va rămâne vie. Cea mai recentă lucrare a ei în Matlock promite să fie un final potrivit pentru o călătorie lungă și de succes în industria cinematografică, scrie filmix.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu