NOUTĂȚI

Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Escrocii au creat o platformă web neautorizată prin care sustrag bani

Compus de Redacția STAR

O nouă escrocherie în mediul online. Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că a fost identificată o nouă tentativă de înșelătorie legată de programul guvernamental „Ajutor la contor”, prin care se încearcă obținerea ilegală a datelor personale și a informațiilor de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

,,Potrivit autorităților, escrocii au creat o platformă web neautorizată, prin care cetățenii sunt induși în eroare să-și furnizeze datele personale, sub pretextul prelucrării acestora, cu scopul de a le sustrage mijloacele financiar’’.

Reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale au anunțat că au sesizat instituțiile competente despre aceste cazuri și conlucrează cu acestea pentru ca persoanele responsabile de fraudă să fie identificate și trase la răspundere.

Ministerul îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să nu acceseze platforme online necunoscute. Oamenii sunt rugați să se informeze din surse oficiale, iar în cazul în care au dubii, să contacteze autoritățile.

În sezonul de încălzire 2022 – 2023, peste 895.000 de gospodării din țara noastră au beneficiat de compensații la energia electrică, termică și gaze naturale.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu