NOUTĂȚI

Cinci persoane au decedat de SARS-COV-2, săptămâna trecută

Compus de Redacția STAR

COVID – 19 continuă să facă victime. Cinci persoane au decedat săptămâna trecută în urma contractării virusului. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 9 – 15 septembrie au fost înregistrate 1.310 cazuri de COVID-19, dintre care 372 în rândul copiilor.

În acest context, Ministerul Sănătății recomandă, în continuare, cetățenilor să respecte principalele măsuri de protecție printre care păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, purtarea măștilor în instituții medicale și consultarea medicului de familie la apariția primelor simptome ale infecției cu COVID-19.

Mai mult, specialiștii recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 ca fiind cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

În prezent, în secția COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumuologie, sunt internați 16 pacienți. Dintre aceștia, 12 sunt copii, unul fiind în stare gravă. În cadrul Maternității Municipale Nr.2, sunt internate două gravide în stare medie, a precizat Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu