NOUTĂȚI

Aproximativ 100 de fântâni publice și individuale au fost inundate în Cantemir, Leova și Hîncești

Compus de Redacția STAR

Aproximativ 100 de fântâni publice și individuale au fost inundate în Cantemir, Leova și Hîncești, în urma ploilor abundente din ultimele zile. Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează cetățenii că ploile abundente și inundațiile pot duce la înrăutățirea calității apei din fântâni și izvoare, la poluarea legumelor și fructelor de pe terenurile agricole. Specialiștii menționează că, în urma contaminării apei din apeducte și fântâni, consumatorii pot avea risc de declanșare a hepatitei virale A sau de afecțiuni gastro-intestinale.

Epidemiologii îndeamnă populația să se adreseze medicului dacă apar simptome precum: slăbiciune generală, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale, diaree, temperatură ridicată, frisoane, dureri de cap, amețeli, disconfort fizic sau epuizare.

Pentru a reduce riscurile epidemiologice în urma ploilor torențiale și a inundațiilor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă cetățenilor să consume apă potabilă din surse sigure, să spele bine fructele și legumele înainte de a le consuma, să prelucreze termic produsele alimentare și să evite consumul produselor alimentare nesigure.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu