FILME

Noul „Harry Potter” va avea diversitate rasială și de gen

Compus de Carolina Digori

HBO a anunțat începerea castingului pentru serialul bazat pe cărțile Harry Potter ale lui J.K. Rowling, care promite să fie un pas semnificativ către incluziune și diversitate în industria cinematografică. Rolurile principale ale lui Harry Potter, Hermione Granger și Ron Weasley vor fi distribuite în funcție de diversitatea rasială, etnică și de gen.

Anunțul, postat online și confirmat de reprezentanții HBO, precizează că castingul va începe în aprilie 2025. Participarea este deschisă copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani care locuiesc în Regatul Unit și Irlanda. Este important de subliniat că actorii vor fi selectați pe baza unor criterii care pun accentul pe incluziune. Aceasta înseamnă că rolurile sunt deschise candidaților indiferent de etnie, sex, handicap, rasă, orientare sexuală sau identitate de gen.

Anunțul precizează, de asemenea, cerințele pentru participanți: aceștia trebuie să trimită două videoclipuri. Primul (de până la 30 de secunde) trebuie să includă citirea unei poezii sau a unui fragment dintr-o carte preferată, alta decât Harry Potter. A doua intrare (până la 1 minut) este o scurtă poveste despre tine și o descriere a unei persoane apropiate sau a unui prieten.

Serialul Harry Potter este programat să fie filmat între 2025 și 2026 și va avea loc în Marea Britanie. Data exactă a premierei nu a fost încă anunțată, dar directorul general al Warner Bros. David Zaslav de la Discovery a declarat că serialul va fi difuzat pe HBO în 2026.

Serialul va avea șapte sezoane, fiecare concentrându-se pe una dintre cărțile din seria literară. Francesca Gardiner, cunoscută pentru munca sa la „The Heirs”, a fost numită showrunner și producător executiv, în timp ce Marc Milod, care a fost implicat și în crearea „The Heirs”, va regiza câteva episoade.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu