NOUTĂȚI

Magistrații au prelungit măsura de arest preventiv cu 30 de zile pentru Gheorghe Cotorobai

Compus de Redacția STAR

Gheorghe Cotorobai, fost polițist și fost angajat al Administrației Penitenciarelor, acuzat că ar fi omorât cu o deosebită cruzime o tânără însărcinată de 19 ani, pe care ar fi răpit-o în aprilie dintr-o stație auto din orașul Orhei, va rămâne încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată vineri, 13 septembrie, de magistrații Judecătoriei Orhei, care au admis demersul procurorilor. Inculpatul a declarat pentru presă că probele prezentate de acuzare sunt trucate și pledează în continuare nevinovat.

,, – Ați spus că probele au fost trucate, care anume? – Toate! -Dar cine a urcat, totuși, în mașina? Cum o cheamă pe doamnă? ’’

Avocatul lui Cotorobai, Vladislav Teleba, a solicitat ca inculpatul să fie plasat în arest la domiciliu.

,, Cu invocarea că la domiciliul lui Cotorobai sunt instalate patru camere de luat vederi și poate fi monitorizate inclusiv de inspectoratele de poliție, ambele, Orhei sau Telenești.’’

Procurorul, Vladislav Boșcanean, în gestiunea căruia se află cazul susține că demersul avocatului inculpatului nu poate fi admis, deoarece legislația Republicii Moldova nu permite monitorizarea non-stop la domiciliu. Totodată, oamenii legii au solicitat din nou ca ședințele de judecată să se desfășoare cu ușile închise.

,,Este vorba despre un act inclusiv de viol, în care se discută viața privată unei persoane, noi nu o putem s-o facem publică, legea penală ne interzice să facem asta. Astăzi au fost audiați patru martori, martorii care au relatat, în opinia acuzării, circumstanțele relevante cazului. În total, 16 persoane urmează a fi audiate. – Dar aveți suficiente probe? – Noi considerăm că da’’.

Potrivit probelor acumulate de acuzare, Gheorghe Cotorobai ar fi răpit-o pe Ana-Maria, în timp ce tânăra se afla într-o stație de așteptare din Orhei. După ce a parcurs o porțiune de drum prin oraș, Cotorobai ar fi pus-o în portbagajul mașinii și a transportat-o la domiciliul său din raionul Telenești. Ajuns acasă, Cotorobai ar fi violat-o pe Ana-Maria, iar în dimineața următoare ar fi transportat-o într-o pădure din raionul Telenești, unde i-ar fi aplicat mai multe lovituri, inclusiv în regiunea capului, până când fata a decedat.

Expertiza judiciară a demonstrat că, în momentul comiterii crimei, Cotorobai era responsabil pentru acțiunile sale și „nu suferea de o maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate”. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare care i se incriminează, Cotorobai riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu