NOUTĂȚI

O porțiune de drum din Bălți s-a surpat din cauza unei alunecări de teren. Mai multe familii au fost evacuate

Compus de Redacția STAR

Starea de urgență în municipiul Bălți. Mai multe familii riscă să rămână fără locuință după ce o porțiune de drum de pe strada Sfântul Nicolae s-a surpat în urma unei alunecări de teren provocate de un apeduct avariat. Potrivit autorităților locale, există riscul ca asfaltul să se prăbușească și mai mult, punând în pericol locuitorii din zonă. Incidentul a provocat îngrijorări în rândul localnicilor, care au asistat la surparea drumului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

,, Există probleme cu alunecările de teren, ape subterane și multe alte dificultăți, dar când cineva cumpără, este conștient și își asumă riscurile la care se expune. Desigur, nu mi-ar fi plăcut să mi se întâmple asta’’.

,, Păi, cum să nu fim îngrijorați, azi o să înnoptăm la fiul meu. Avem aceste probleme din 1984’’.

,, Am ieșit afară și am văzut ce s-a întâmplat și m-au anunțat deja să părăsesc locuința, că mergem la risc să nu se dărâme mai departe pământul’’.

Potrivit autorităților locale, solul a început să alunece în timp ce angajații de la Întreprinderea Municipală APĂ-CANAL BĂLȚI efectuau lucrări de reparație a apeductului. Apa de sub asfalt a erodat solul, ceea ce a dus la surparea drumului, afectând gardul unei case.

În acest context, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți a dispus ca familiile care locuiesc în apropierea zonei afectate să primească adăpost temporar. Totodată, CSE a decis ca circulația rutieră pe strada Sfântul Nicolae să fie sistată.

Edilul municipiului Bălți, Alexandr Petcov susține că rețelele de alimentare cu apă necesită reparații capitale pentru a preveni viitoare alunecări de teren.

,, Pământ umed, eroziuni constante ale solului și umpleri necorespunzătoare a straturilor. Ca urmare a utilizării necorespunzătoare a sistemului de alimentare cu apă, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat astăzi’’.

Furnizarea apei potabile în zonă a fost, de asemenea, sistată.

,,De acum, sunt autobasculantele pline cu apă care sunt amplasate în sector și oamenii pot să coboare de la etaj și să se alimenteze cu apă de la autobasculante’’, a spus Vitalie Calinin, șef Secție Tehnică Apă Canal Bălți.

Autoritățile locale susțin că, în prezent, nu se pot stabili cu exactitate prejudiciile provocate de acest incident.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu