NOUTĂȚI

Fost angajat al MAI, bănuit de falsificarea actelor, reținut

Compus de Redacția STAR

Un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne, care ar fi organizat în ultimii trei ani obținerea cetățeniei moldovenești pe baza certificatelor de naștere și a pașapoartelor interne falsificate din stânga Nistrului, a fost reținut de structurile de drept în urma mai multor percheziții, inclusiv la Agenția Servicii Publice. Autoritățile nu au specificat în acest moment dacă în schemă sunt implicați angajați ai instituțiilor de stat.

,,- Frate moldovean, o să poți să-mi aranjezi trei persoane aproximativ pe la ora 15:00. Dacă îmi spui da, eu merg de la Chișinău spre Tiraspol, îmi iau clientul și revin repejor înapoi. – Eu gata, eu deja nu merg, a treia oară. -Da, o să fie a treia oară…cam nu prea bine. Poate doar tu, ca să nu fie și soția din nou”.

Conform angajaților Inspectoratului General al Poliției, fostul angajat al MAI, în vârstă de peste 40 de ani, ar fi fost coordonatorul schemei prin intermediul căreia mai multe persoane primeau cetățenia Republicii Moldova pe baza certificatelor de naștere și a pașapoartelor interne de tip vechi, din stânga Nistrului, ale altor persoane, dar cu fotografia lor. Astfel, pașapoartele interne falsificate erau prezentate angajaților Agenției Servicii Publice.

,,  -Adresa care este? – Alexandru cel Bun 56. – Alexandru cel Bun 56?

– Da. -Îl suni când ești afară…’’

Iar printre beneficiarii grupării se numără și doi cetățeni ai Ucrainei care sunt stabiliți în țara noastră. Descinderi au avut loc la domiciliile, oficiile și birourile de serviciu ale angajaților Centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice din Chișinău, Anenii Noi și Căușeni, precum și la alte persoane implicate în schema infracțională, potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției.

Într-o reacție referitoare la descinderi, Agenția Servicii Publice a anunțat ,,că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate. ASP își dorește ca și acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să aibă o finalitate în instanța de judecată”, au punctat reprezentanții ASP.

Cazul este investigat de polițiști alături de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind acum întreprinse măsuri pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în schema respectivă.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu