NOUTĂȚI

Un individ, suspectat de comiterea unei escrocherii prin schema „funcționarul bancar”, plasat în arest pentru 30 de zile

Compus de Redacția STAR

Tot mai multe persoane în etate devin victime ale escrocilor care aplică schema „funcționarul bancar”. Un bărbat în vârstă de 75 de ani din Hîncești ar fi fost înșelat de un grup infracțional, care l-ar fi deposedat de 100 000 de lei.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că în luna martie, a fost sunat de o persoană care s-a prezentat drept angajat al Băncii Naționale a Moldovei. Aceasta i-ar fi spus că reprezentanții băncii au observat că cineva încearcă să contracteze un credit bancar pe numele său.

Ulterior, escrocii i-au solicitat bătrânului datele de identitate și cele bancare, susținând că astfel îl pot ajuta. Individul a folosit datele persoanei pentru a-și crea un cont pe telefon. La doar jumătate de oră de la discuția telefonică, bărbatul în vârstă de 41 de ani a intrat în câteva magazine din Anenii Noi și și-a cumpărat trei telefoane și câteva accesorii, în valoare de aproximativ 80.000 de lei. Ulterior, tot de pe contul victimei au fost transferați 15.000 de lei în Kazahstan.

A doua zi, pensionarul a contactat banca, unde i s-a comunicat că cu cardul lui au fost făcute cumpărături, după care victima a anunțat poliția.

După jumătate de an de căutări, suspectul a fost reținut pe 6 septembrie, la Postul Vamal Costeşti, când încerca să ajungă în România.

Suspectul au fost plasat în arest pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 8 ani de închisoare. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, oamenii legii continuă investigațiile pentru a identifica alte cazuri și pentru a reține toate persoanele implicate în această schemă infracțională.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu