NOUTĂȚI

Cei car își doresc să închirieze spații comericiale în Aeroportul din Chișinău mai pot depunde dosarele până pe 28 septembrie

Compus de Redacția STAR

Termenul de depunere a dosarelor în cadrul licitației cu privire la închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău a fost extins, informează reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit reprezentanților aerogării, decizia a fost luată pe motiv că doar o singură companie a depus dosarul.

Termenul a expirat în data de 9 septembrie, iar comisia de licitație, întrunită în ședință, a decis prelungirea termenului de depunere până în data de 28 septembrie. Acestea urmează să fie examinate în data de 30 septembrie, iar în data de 1 octombrie va fi desfășurată licitația, dar și anunțat ulterior câștigătorilor.

Ultima licitație a fost suspendată în contextul deciziei magistraților Curții Constituționale prin care a fost declarat neconstituțional amendamentul ce prevede faptul că aerogara nu poate fi supusă privatizării. Principalul aeroport al țării a revenit în proprietatea statului după ce a fost din 2013 în gestiunea unei companii controlată din umbră de oligarhul fugar Ilan Șor. Iar în momentul de față spațiile comerciale sunt gestionate de două societăți afiliate condamnatului penal Ilan Șor.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu