NOUTĂȚI

Trei bărbați arestați pentru că ar fi șantajat un antreprenor. Au cerut 4 000 de euro

Compus de Redacția STAR

Trei bărbați au fost reținuți, fiind suspectați că au încercat să obțină prin șantaj, în vara acestui an, 4.000 de euro de la un antreprenor din domeniul deservirii auto. Suspecții au amenințat omul de afaceri, dar și rudele acestuia cu violență fizică și cu moartea, precum și cu distrugerea mașinii soției acestuia. Cei trei au fost arestați pe rând cu suportul mascaților de la Fulger.

Potrivit poliției, suspecții i-au inventat antreprenorului o datorie de 3.000 de euro, care a crescut până la 4.000 de euro, și l-au determinat să semneze o recipisă în acest sens, impunând penalități de 100 de euro pe oră sau de 500 de euro pe zi de întârziere în cazul în care bărbatul nu le-ar fi dat banii în termen de două săptămâni.

,,- Mâine trebuie să dai deja o parte din bani

– Eu nu am. O să vină din străinătate și trebuie să iau de la el

– Încă luna trecută am cerut, dar tu ,,mă hrănești” cu mâine…

– Dar pe tine nu te deranjează că eu nu am luat nimic, dar tu mă implici în asta?!’’

Victima a sesizat poliția, care l-a reținut recent pe cel mai tânăr dintre cei trei bănuiți, un muncitor în construcții, în timp ce primea de la victimă o parte dintre bani, adică 30.000 de lei. Flagrantul a fost organizat la o benzinărie din sectorul Botanica al Capitalei, iar ceilalți doi indivizi au fost reținuți la scurt timp. Tot în aceeași zi au fost efectuate 11 percheziții, inclusiv în garajul în care suspecții munceau.

,,Poliția, la pământ’’.

Cei trei chișinăuieni reținuți au vârsta de 23, 33 și 55 de ani, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să decidă dacă va cere sau nu în instanță mandat de arestare pentru aceștia.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu