NOUTĂȚI

Lucrările de reparație de pe podul de pe strada Mihai Viteazul continuă să le dea bătăi de cap șoferilor

Compus de Redacția STAR

Răbdarea șoferilor care circulă pe podul de pe strada Mihai Viteazul din Capitală este din nou testată. Deși prima parte a podului a fost redeschisă pentru circulație, după doi ani de reparație, ambuteiajele nu se vor termina prea curând. Și asta pentru că au început lucrările pentru a doua parte a porțiunii de drum. Responsabilii de la Primărie promit că, de această dată, lucrările vor fi finalizate mai rapid.

,,Unica diferență este că o buna partea de lucrările de fundație și lucrările din zona pilonilor de susținere și elementelor de capuri de pod a fost finalizate în prima etapă, urmând astfel în a doua etapă a procesului de executarea lucrărilor vor fi mai rapide și vom avea rezultat în timpi mai restrânși decât prima parte de pod executat’’, a spus Vitalie Mihalache, șef Direcția Generală Mobilitate Urbană Chișinău.

Șoferii nu împărtășesc optimismul lui Mihalache. Ei spun că lucrările puteau fi finalizate mai rapid și nu cred că vor scăpa prea curând de ambuteiaje.

,,Păi că ei vor să economisească, de atâta nu folosesc atâta lucrători cât trebuie, de atâta până acum era vorbă că până 2024 luna noiembrie, dar s-o mai prelungit pe un an de zile, nu prea credem că a să termine, dar sperăm’’.

,,Din câte am auzit nu-s muncitori, dar e straniu și nu-s muncitori? Dar așa am auzit eu. Dar ar trebui, deoarece în țările străine se mobilizează mai multe echipe și se face lucru ăsta mult mai rapid. De ce la noi așa de mult s-întinde, trei ani deja? Și încă 3 ani să mai dureze a doua parte? De asta deja nu are sens’’.

,,Ce pot să spun eu. Întrebările la aiștia care construiesc podul. Care repară și tot așa mai departe. Asta-i idea, fiindcă noi și putem să spunem? Noi n-avem și să spunem. Mergem deja stăm în ambuteiaje și tot așa mai departe’’.

Podul de pe strada Mihai Viteazu reprezintă o magistrală de interes sectorial, are șase benzi de circulație și două trotuare pietonale, având o lungime totală de 300 de metri și o lățime de 26 de metri. În total, pentru reabilitarea acestuia a fost alocată din bugetul municipal suma de 108 milioane de lei. Reabilitarea podului de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău este un proiect care a căpătat o reputație de gestionare proastă, din cauza tergiversării lucrărilor care vin la pachet cu prelungirea disconfortului pentru locuitorii Capitalei care stau blocați în trafic.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu