NOUTĂȚI

Zeci de persoane și-au pierdut viața în taifunul Yagi. Un pod aglomerat s-a prăbușit din cauza inundațiilor

Compus de Redacția STAR

Taifunul Yagi face ravagii în Vietnam. Bilanțul morților a ajuns în weekend la peste 60 de persoane, iar peste 240 au fost rănite. În același timp, aproximativ 1,5 milioane de oameni au rămas fără electricitate. Mai mult de zece persoane sunt date dispărute după ce un pod aglomerat din nordul Vietnamului s-a prăbușit luni din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren.

În momentul tragediei, pe porțiunea de pod se aflau 10 mașini și două scutere.

Yagi este considerată cea mai puternică furtună din Asia din acest an. În provincia vietnameză Yen Bai, în urma inundațiilor, apa a atins o înălțime de un metru, iar peste 2.400 de familii au fost nevoite să se evacueze.

În Vietnam furtuna a adus vânturi puternice de până la 203 km/h. Aproape 50 000 de persoane au fost evacuate din orașele de coastă ale țării.

„Daunele aduse acestei comunități sunt extrem de severe. Majoritatea acoperișului a fost distrusă, iar tavanul a cedat. Este posibil să dureze între trei și patru ani pentru ca acest loc să arate din nou la fel, deoarece daunele sunt atât de grave. Zona înconjurătoare arată ca într-o zi de apocalipsă.”

Înainte de a lovi țara, Yagi a provocat moartea a 24 de persoane în sudul Chinei și în Filipine.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu