NOUTĂȚI

În Capitală, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este în scădere

Compus de Redacția STAR

Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este în scădere în capitală. În ultima săptămână s-a înregistrat și o descreștere a numărului de persoane internate în spitalele municipale cu covid. Anunțul a fost făcut de către Vladimir Bolocan, șeful Direcției generale Asistență Medicală și Socială din cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

,,La moment în instituțiile medicale municipale care au secții dedicate secției covid 19, avem internați Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii 16 pacienți. 16 copii în stare medie. La maternitatea numărul 2, o gravidă cu infecția covid 19 și la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie 26 de pacienți din 40 de locuri disponibile’’.

Potrivit datelor oferite de ANSP, în perioada 26 august – 1 septembrie, în toată țara au fost înregistrate 1998 de cazuri de COVID-19 dintre care 456 copii. Medicii epidemiologi recomandă populației să evite locurile aglomerate, să păstreze distanța socială în spații publice și să respecte regulile de igienă. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să aerisească încăperile și să se adreseze medicului de familie la primele simptome ale bolii.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu