NOUTĂȚI

Optzeci de școli din Chișinău au solicit deschiderea grupelor cu program prelungit

Compus de Redacția STAR

Optzeci de școli din totalul celor 131 de instituții de învățământ care sunt în gestiunea Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău au solicit deschiderea grupelor cu program prelungit. Solicitarea a fost făcută după ce Consiliul Municipal Chișinău a alocat în data de 30 iulie, când a fost votat bugetul municipal, 70 de milioane de lei pentru finanțarea acestor activități educaționale.

,,Avem solicitarea 684 de grupe cu program prelungit din ele 651 program prelungit de trei ore și 33 de grupe cu program prelungit de șase ore. Până în data de 15 conform ordinului să coordonăm toate solicitările din partea instituțiilor de învățământ ca lunea viitoare să avem stabilit exact câte grupe cu program prelungit vor funcționa începând cu acest semestru’’, a spus Andrei Pavaloi, șef adjunct DGTS.

Grupele cu program prelungit din Chișinău au fost sistate din întâi ianuarie 2024, după ce Primarul Capitalei Ion Ceban a anunțat că Primăria nu dispune de bani în acest sens. După ce mai mulți părinți s-au revoltat și au cerut restabilirea grupelor cu program prelungit, Primăria Chișinău a elaborat Regulamentul de prestare a serviciilor contra cost pentru grupele cu program prelungit. Astfel, municipalitatea a stabilit că prețul lunar pentru programul prelungit poate varia între 360 de lei și 690 de lei. Decizia a fost anunlată de Comisia Situații Excepționale, iar Ministerul Educației a stabilit taxe mai mici, care pot varia între 280 de lei și 634 de lei. După votarea bugetului municipal, autoritățile s-au răzgândit și au reluat finanțarea grupelor cu program prelungit.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu