NOUTĂȚI

Daniel Vodă are în colecția sa peste 40 de ace de cravată. Acestea sunt asortate cu ținuta în funcție de eveniment

Compus de Redacția STAR

Codul eleganței sau accesoriile care transmit mesaje aparte. Vorbim despre unul dintre cei mai cunoscuți purtători de cuvânt din țară, cel al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, care are o pasiune aparte de a asorta ținutele sale cu ace de cravată.

,, De exemplu acesta este un ac de cravată care pentru mine este mereu actual la semnări de documente oficiale. Pentru că cumva aduce aminte un pic care se semnează actele oficiale și eu îl port de fiecare dată când avem semnări și trebuie de făcut anunțuri în acest sens. Am o colecție clasică sunt ochelari care proiectează ochelarii mei. Am acest model și mai am încă două modele similare. Papucul reprezintă forma clasică, atunci când ești la evenimente oficiale purtăm uniforme oficiale și papucul este parte acestui element’’.

Daniel povestește că soția sa a fost cea care l-a inspirat la o astfel de colecție.

,,Pasiunea mea pentru aceste ace de cravată a venit de fapt ca urmare a unui prim cadou pe care mi l-a făcut soția mea în anul 2018 la ziua mea de naștere. Ea mi-a dăruit primul ac de cravată, care era unul deosebit și de atunci cu prilejul unor evenimente de familie sau evenimente profesionale mi-am completat colecția pe parcurs’’.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că alege cu mare grijă acele de cravată în funcție de eveniment.

,, De regulă, atunci când îmi aleg acul de cravată în evenimentele de presă sau atunci când sunt diferite interviuri le asortez cu evenimentele care au loc în respectivă. De exemplu săgeata este mereu pentru dinamism în special când avem vești foarte bune și trebuie să proiectăm aceste mesaje în comunicarea publică pe care o facem. Am și un ac de cravată în formă de bufniță care este și simbolul înțelepciuni. Și de fiecare dată îl port cu plăcere deosebită, atunci când avem evenimente academice sau sunt acțiuni legate de mediul academic’’.

Acele de cravată în formă de tractor sunt pentru el un simbol aparte, care semnifică solidaritate cu poporul ucrainean.

,,Am mai multe tractoare, care simbolizează și libertatea. Dacă vă aduceți aminte în anul 2022 tractoarele ucrainene erau cele care se luptau cu tancurile rusești. Au fost un simbol important. Atunci eram purtător de cuvânt la Ministerul de Externe și purtam acest tractor ca un simbol de solidaritate cu oamenii din Ucraina care luptă pentru libertate și dau dovadă de curaj’’.

Și-a completat colecția, inclusiv cu ajutorul prietenilor.

,, Cu ocazii speciale le primesc. Ele nu sunt confecționate din materiale speciale sunt din materiale simple, nu sunt costisitoare. Este o pasiune foarte plăcută care nu costă mult, dar în același timp mă ajută să transmit mesaje suplimentare decât cele pe care le facem prin metode de comunicare. Și este un accesoriu destul de elegant, care completează cravatele pe care le port la evenimentele publice în activitățile pe care le realizez în calitate de comunicator al Executivului’’.

Până acum în colecția lui Daniel Vodă s-au adunat 40 de ace de cravată, însă colecționarul spune că nu se oprește aici.

,, Unele sunt asemănătoare, unele sunt simple care arată ca un ac simplu, altele zic eu că au personalitate. Și prietenii mei le este mai ușor să-mi găsească un cadou pe potrivă. Ei știu despre această pasiune. Ei îmi spun că uite l-am văzut într-o capitală să ți-l aduc sau nu. Și atunci eu am posibilitatea să spun. Hai adu-l că nu-l am în colecție. Da am și ace de cravată pe care mi le-am comandat și singur. De exemplu atunci când am văzut că erau stilate, interesante, dar majoritatea sunt dăruite’’.

Accesoriile au ajuns în colecția sa din diferite țări.

,,Din Republica Moldova, din Japonia, am ace din Coreea. Apropo în țările respective ele sunt populare pentru forma lor neordinară. Și am ace din Germania, Franța, Maria Britanie și cineva mi-a adus un ac de cravată din România’’.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu