NOUTĂȚI

Chișinăul ar putea beneficia de fonduri suplimentare din partea UE pentru reforme

Compus de Redacția STAR

Republica Moldova ar putea beneficia de fonduri suplimentare din partea Uniunii Europene pentru a realiza reformele necesare în contextul aderării la UE, dar și pentru a face față amenințărilor din partea Kremlinului. Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a solicitat suplimentarea cu 61 de milioane de euro a bugetului pentru Vecinătatea Estică, înaintând un amendament în acest sens.

,,Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și trebuie să o ajutăm să se modernizeze și să se reformeze în cadrul procesului de aderare. În același timp, Republica Moldova se confruntă cu amenințări constante de securitate din partea Federației Ruse. De aceea, trebuie să ne asigurăm că Moldova și întreagă Vecinătate estică beneficiază de sprijin adecvat pentru a combate aceste amenințări fiindcă siguranța noastră, în interiorul Uniunii Europene, depinde de cât de sigure sunt țările din vecinătatea noastră”.

Europarlamentarul, care este și negociator-șef pentru Bugetul Multianual al Uniunii Europene, a notat pe pagina sa de Facebook că Bugetul Uniunii pentru anul 2025 urmează să fie negociat de Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană, și că va fi adoptat până la sfârșitul anului curent.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu