STARNEWS

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cumpărat un al patrulea avion privat pentru 80 de milioane

Compus de Carolina Digori

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a achiziționat un avion privat în valoare de 80 de milioane de dolari, acesta fiind al patrulea din colecția sa, potrivit canalului de Telegramă Bild.de. Valoarea tuturor avioanelor lui Bezos este de peste 200 de milioane de dolari. Gulfstream G700 este considerat unul dintre cele mai rapide avioane private din lume, datorită motoarelor de la Rolls-Royce. În interiorul aeronavei există cinci camere, o baie cu duș și toaletă și o bucătărie spațioasă.

Aeronava poate găzdui 19 pasageri în același timp. Gulfstream G700 are o autonomie maximă de peste 14.000 de kilometri, potrivit canalului de telegrame bild.de.

Potrivit serviciului JetSpy, Bezos are deja două aeronave similare ale modelului anterior Gulfstream G650, precum și o aeronavă elvețiană mai modestă Pilatus PC-24. Se estimează că valoarea totală a colecției sale de aeronave este de 200 de milioane de dolari.

Avionul Gulfstream G700 este o noutate pe piață și este vânat de miliardari din întreaga lume. Probabil, potrivit Bild, proprietarul Gulfstream G700 din luna iulie a acestui an este Ilon Musk.

Înainte de aceasta, Bezos a cumpărat un iaht cu vele Koru de 175 de metri, care l-a costat o jumătate de miliard de dolari.

Se estimează că anual, costurile de funcționare ale iahtului sunt de aproximativ 25 de milioane de dolari. Potrivit Forbes, Bezos are o avere netă de 192,3 miliarde de dolari și este acum a doua cea mai bogată persoană din lume.

Bezos a investit o parte din banii câștigați de la înființarea Amazon în 1994 în alte întreprinderi. De exemplu, în 2000, a fondat compania spațială Blue Origin. Iar în 2013, a cumpărat The Washington Post pentru un sfert de miliard de dolari. Anul acesta, a vândut, de asemenea, o parte din acțiunile Amazon pentru a finanța Day 1 Academies, o rețea de grădinițe non-profit pe care a fondat-o.

În plus, Bezos cheltuiește sute de milioane de dolari pe avioane, iahturi, case și alte proprietăți.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu