STARNEWS

Shakira a soluționat un caz fiscal de 15 milioane de dolari și acuză autoritățile că ar fi ,,ars-o pe rug”

Compus de Carolina Digori

Shakira a ajuns la o înțelegere cu guvernul spaniol în procesul său pentru fraudă fiscală din noiembrie 2023 de la Barcelona doar pentru a-și „proteja” copiii. „Vreau să le las copiilor mei moștenirea unei femei care și-a explicat motivele cu calm și la timpul ei, când a considerat că este necesar, nu când a fost forțată”, a scris interpreta hit-ului «Waka Waka» într-o scrisoare publicată joi în ziarul spaniol el Mundo.

„Am nevoie ca ei să știe că am luat deciziile pe care le-am luat pentru a-i proteja, pentru a fi alături de ei și pentru a-mi continua viața. Nu din lașitate sau vinovăție”.

În prima zi a procesului său, Shakira, în vârstă de 47 de ani, a evitat riscul de a merge la închisoare, acceptând să plătească 7,6 milioane de dolari guvernului spaniol pentru că ar fi sărit peste 15,8 milioane de dolari din impozite între 2012 și 2014.

În prealabil, ea și-a susținut nevinovăția timp de aproape cinci ani.

Shakira a scris că „instituția statului părea mai interesată să o ardă public pe rug decât să asculte motivele [ei]”.

De asemenea, ea a acuzat guvernul că a inventat o poveste pentru a face să pară că a fraudat milioane de euro după ce s-a mutat oficial în Spania.

„În 2011, am vrut ca relația mea cu Gerard Piqué să prospere, care la acel moment era legat de Spania din motive profesionale”, și-a amintit ea.

Piqué a jucat fotbal profesionist pentru FC Barcelona între 2008 și retragerea sa în 2022. Cei doi s-au întâlnit între 2011 și 2022 și împart doi fii: Milan, 11 ani, și Sasha, 9 ani.

Shakira a continuat: „Călătoria în Spania mi-a creat multe complicații pentru că m-a forțat să fiu departe de centrele mele de lucru. Ori de câte ori m-am întors, am făcut-o pentru a face relația să prospere, nu din cauza unei „vocații de a rămâne””.

Ea a mai spus că, în 2011, a petrecut 73 de zile în Spania. Numărul minim de zile pentru a fi considerat rezident fiscal este de 183, conform declarațiilor guvernului spaniol.

Ea a susținut că, atunci când s-a mutat oficial în Spania în 2015, biroul fiscal a încercat să o taxeze pentru un deceniu de taxe.

Câștigătoarea premiului Grammy a adăugat că „și-a îndeplinit întotdeauna” obligațiile fiscale și că a fost achitată chiar și atunci când IRS a investigat-o.

De asemenea, ea a susținut că a plătit „mult mai mult” decât ar fi trebuit pentru că a acceptat mai multe amenzi „nejustificate”.

În încheiere, Shakira a scris: „Nimeni nu poate scrie povestea mea în locul meu. La fel ca în cazul cântecelor mele, eu cânt pentru a trăi din nou liniștită, pentru a întoarce pagina”.

Ea a împărtășit un sentiment similar atunci când a ajuns inițial la un acord cu Spania pentru noiembrie 2023.

„Am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această problemă în interesul copiilor mei, care nu doresc să o vadă pe mama lor sacrificându-și bunăstarea personală în această luptă”, a spus ea într-o declarație la acea vreme.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu