NOUTĂȚI

Detalii noi, secția clandestină. Nu era inclusă în documentele ministerului și funcționa în afara cadrului legal

Compus de Redacția STAR

Ministra Sănătății vine cu noi detalii despre secția clandestină din cadrul spitalului Ministerului Sănătății, unde se efectuau ilegal operații estetice de mii de euro. Ala Nemerenco afirmă că secția nu era inclusă în documentele oficiale ale ministerului și funcționa în afara cadrului legal, fără autorizație oficială.

,,În acest spital din păcate au fost identificate foarte multe încălcări, începând cu formarea salariilor, realizarea procedurilor de achiziții publice iar cireașa de pe tort să zicem așa, a fost faptul că a fost identificată o secție de chirurgie plastică care era totalmente ilegală, clandestină. Nu figura în documentele ministerului sănătății, în nomenclatura de paturi, de activitate în organigramă. Desigur ea nu mai activează, mai mult decât atât acolo a dispărut absolut toate echipamentele cu care se realizau operațiile”.

Ministra Sănătății nu a precizat când au dispărut echipamentele utilizate pentru intervențiile chirurgicale și nici în posesia cui au ajuns. Am încercat să obținem un răspuns de la fostul director al instituției, Igor Curov, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. Am solicitat informații de la reprezentanții Ministerului Sănătății despre echipamentele dispărute, însă purtătoarea de cuvânt a instituției, Cristina Ivanco, ne-a spus că ne va oferi un răspuns abia vineri.

Ministra a mai anunțat că toate constatările Comisiei vor fi expediate oamenilor legii.

,,Toate documentele, în general întreg raportul comisiei de anchetă merge spre CNA și procuratura și sânt sigură că va urma o investigație, deoarece acesta este un caz de fapt penal și pentru a nu prejudicia ancheta ulerioară eu nu o să vin cu mai multe detalii”.

Aceste rapoarte nu au ajuns, deocamdată, la instituțiile de drept, au precizat reprezentanții Centrului Național Anticorupție și ai Procuraturii Generale.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu