NOUTĂȚI

A 33-a aniversare a armatei. Maia Sandu a promis că aceasta va fi modernizată

Compus de Redacția STAR

Armata Națională va fi modernizată, iar militarii vor beneficia de condiții mai bune, a promis președinta Maia Sandu de Ziua Armatei. Șefa statului a transmis un mesaj plin de recunoștință soldaților, susținând că eforturile și sacrificiile lor sunt esențiale pentru indepedența și indegritatea statului nostru. În cadrul festivității organizate cu prilejul celei de-a 33-a aniversări a armatei naționale, conducerea Ministerului Apărării a depus flori la Complexul memorial Eternitate.

Apoi la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

În contextul evenimentului președinta Maia Sandu a afirmat că este de datoria noastră ,,Să modernizăm și să dezvoltăm Armata Națională, să îmbunătățim capacitățile armatei, să ne asigurăm că militarii noștri au condiții de viață, dar și de serviciu la nivelul pe care-l merită. Angajamentul nostru este să asigurăm un statut profesional și social demn pentru toți cei care servesc țara cu devotament. Este în interesul tuturor moldovenilor să avem o Armată modernă și bine pregătită pentru misiunea sa de bază – protejarea păcii în Republica Moldova, suveranității și integrității teritoriale a țării noastre”.

A menționat lidera de la Chișinău. Iar premierul Dorin Recean, a subliniat că ,,pe curajul și profesionalismul militarilor se sprijină pacea, securitatea și stabilitatea Republicii Moldova”, iar Guvernul le este recunoscător și ,,pentru disciplina cu care își duc slujba în misiunile internaționale și servesc Republica Moldova”.

La rândul său, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a adus mulțumiri militarilor și angajaților civili ai instituției pentru dăruirea, curajul sau profesionalismul cu care își îndeplinesc atribuțiile.

„Armata Națională este, întâi de toate, despre oameni — barbați și femei — dedicați jurământului de credință Patriei, valorilor naționale și țării în care s-au născut. Armata Națională este despre cei care au stat la baza formării instituției de apărare și cei care, pe parcursul a 33 de ani, au contribuit la dezvoltarea acesteia. Datorită lor, Armata Națională a rezistat și și-a construit o imagine și un nume nu doar la nivel național, dar și peste hotarele țării”.

A punctat ministrul Nosatîi. Tot astăzi, mai mulți militari și angajați civili ai Ministerului Apărării au primit distincții după ce președintele Maia Sandu a semnat mai multe decrete în acest sens. Armata Republicii Moldova a fost fondată în data de 3 septembrie 1991 în urma decretului preşedintelui țării.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu